Babówka to łatwa w wykonaniu babka drożdżowa, doskonała na Wielkanoc i nie tylko.

Składniki:  500 g mąki, 60 g drożdży, 1,5 szklanki mleka, 5 żółtek, 150 g cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 125 g masła, 0,5 łyżeczki soli, rodzynki, orzechy

Sposób przygotowania:

Do ciepłego mleka wkruszamy drożdże, łyżkę mąki, łyżkę cukru. Wszystko mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby drożdże wystartowały. Żółtka ucieramy z resztą cukru, łyżeczką soli i cukrem waniliowym. Do dużej miski wsypujemy mąkę, wlewamy zaczyn z drożdży, żółtka i mieszamy. Dolewamy roztopione masło a następnie wyrabiamy dokładnie ciasto ręką, aż do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji. Odstawiamy na chwilę do wyrośnięcia i przekładamy do wysmarowanej masłem specjalnej formy na babkę. Do ciasta dodajemy rodzynki, orzechy i odstawiamy w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia. Babkę drożdżową pieczemy około godzinę w temperaturze 180 stopni. Upieczoną możemy posypać cukrem pudrem lub polać , zrobionym z soku z cytryny i cukru pudru.

Jak narychtować?

Do ciepłego mlyka wciepujymy drożdże, łyżka monki i tela samo cukru. Terozki trza to wszysko fajnie rozfyrlać i dać do ciepłego, coby drożdże sie poruszały. Żółtka utrzić z resztom cukru, łyżyczkom soli i tytkom waniliyncukru. Do wielkij miski wsuć monka, na to wloć zaczyn z drożdży, żółtka i rozfyrlać łyżkom. Doloć roztopione masło. Potym trza rynkom tak długo wyrobiać, aż ciasto bydzie gładki i fajnie bydzie puszczać łod rynki. Szykownie wyrośniynte ciasto przekłodomy do wyszmarowanej masłym zistowej formy. Do pójszodka dodowomy rozynki i łorzechy, stawiomy w cieple, coby sie zaś poruszało. Piekymy kole godziny na 180 stopni. Babówka idzie posuć pudercukrym abo poloć lukrym z zoftu z cytrony i pudercukru.