Publikujemy małą zajawkę sesji zdjęciowej autorstwa Adriana Zawiślaka, której tematem przewodnim była tradycyjna śląska kuchnia.
Co nowego w Bonclok.pl
Publikujemy małą zajawkę sesji zdjęciowej autorstwa Adriana Zawiślaka, której tematem przewodnim była tradycyjna śląska kuchnia.
Zapraszamy do wysłuchania (lub przeczytania) audycji Opowieści o regionie w Radio 90.
Odwiedziliśmy sąsiednie Pielgrzymowice i Warszowice, a dokładnie filie Gminnej Biblioteki Publicznej w Pawłowicach.
Miło nam poinformować, że do mapy miejsc, gdzie możecie zakupić naszą książkę dołączyło Carbonarium w Jastrzębiu-Zdroju.
Moczka, czyli słodki deser z namoczonego piernika, kompotów i bakalii, to niekwestionowana królowa zimowego świętowania na Śląsku.
O pieczkach, czyli suszonych owocach rozmawialiśmy z Katarzyną Gubałą z Horeca Trends.
O zwyczajach barbórkowych i pracy górników w Jastrzębiu i na Śląsku w rozmowie z Kamilem Budniokiem.
Dejcie pozór! 10 grudnia gościliśmy w szoł tok Izoldy Czmok. Udało się też pozdrowić największych fanów Izoldy, czyli dziadka Alberta i ciocię Renię:)