Śląskie przepisy kulinarne

ze śląskiej ziemi

W dniu 31 sierpnia 2006 r. moczka/bryja została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego w kategorii: Gotowe dania i potrawy.

21 sierpnia 2006 r. żur śląski został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego, w kategorii: Gotowe dania i potrawy.

31 sierpnia 2006 roku makówki/makiełki zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego w kategorii: Gotowe dania i potrawy.

21 grudnia 2012 r. kopa ornontowicka została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego w kategorii: Wyroby piekarnicze i cukiernicze.

20 lutego 2008 r. śląskie pieczki zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego w kategorii: Orzechy, nasiona, zboża, warzywa i owoce.

24 kwietnia 2008 r. ser domowy - zależok został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego w kategorii: Produkty mleczne.

Image

Popularne w Boncloku

Pismo folkowe
RIK
KulturaLudowa.pl
Jastrzebianie
Cafepads
HarmonicznyChaos.pl
Ahoj.pro
wjastrzebiu.pl
logo_wh.png
Image
Zrealizowano przy pomocy środków budżetowych Miasta Jastrzębie-Zdrój w ramach: Stypendium dla osób zajmujących się twórczością artystyczną, upowszechnianiem kultury lub opieką nad zabytkami na rok 2018.

Projekt powstał jako forma promocji, popularyzacji oraz dokumentacji dziedzictwa kulturowego Śląska, a zwłaszcza gwary oraz zwyczajów żywieniowych.

Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved © 2024
Zaprojektowane z przez Strony internetowe Ahoj! Jastrzębie

Skontaktuj się

kontakt@bonclok.pl