Placki z blachy były dawniej popularnym daniem obiadowym. Często pieczono większą ilość placków i bywało, że zostawało kilkanaście sztuk.
Podawano je wówczas na kolację. Żeby nie były twarde i suche krojono je w kostkę lub po prostu rwano w myjsze konski i odgrzewano na swojskiej śmietanie lub na maśle albo z dodatkiem twarogu. Wówczas stawały się smacznym i lubianym przez domowników daniem. Inną wersją jest wrzucenie kawałków placków na patelnię, dodanie jajek, wymieszanie i usmażenie jak jajecznicę.
Składniki: 1 kg ziemniaków, 1 duża cebula, 2 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, sól i pieprz do smaku, słodka śmietana
Sposób przygotowania:
Kilogram ziemniaków i dużą cebulę zetrzeć na tarce. Dodać całe jajka, mąkę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać żeliwną patelnię lub nakładkę na piec gazowy i kłaść po dwie łyżki masy na jednego placka. Piec z obu stron.
Na patelni podgrzać śmietanę ze szczyptą soli. Dodać porwane na mniejsze kawałki placki i zagrzewamy. Można także pokroić je nożem w kostkę. Inną wersją jest odgrzanie ich na maśle lub podanie z twarogiem.
Jak narychtować?
Kilo ziymioków i jedna szykowno cebula trzymy na tarle. Dowomy dwa jajca, dwie łyżki monki i miyszomy. Prziprawiomy do szmaku solom i pieprzym. Dwie kopcate łyżki masy trza dać na rozgrzotom blache i prziklepać tak, coby placek był dojś ciynki. Jak sie fest przibronoci po jednej stronie to przeciepujymy go nożym na drugo strona. Downij w kożdej chałpie w izbie był kuchynny piec wynglowy z blachom. Dzisio mogymy upiyc placki na patelni bez żodnego fetu. Jeszcze lepszo je szpecjalno, żeliwno płyta na piec gazowy.
W tygliku muszymy podrzoć śmiytonka śmiytonka, dodać soli. Potym targomy placki na myjsze konski abo mogymy je pokroć nożym w kostka. Wciepujymy do śmiytonki i zagrzywom chwilka. Mogymy tyż placki zagrzoć na stopionym maśle abo dać z biołym syrym.
Więcej artykułów: