- Ania
- Przepisy
Ciaperkapusta
To prosta, szybka, smaczna i bardzo sycąca potrawa z ziemniaków i kiszonej kapusty – prawdziwy rarytas śląskiej kuchni!
na ziemi śląskiej
To prosta, szybka, smaczna i bardzo sycąca potrawa z ziemniaków i kiszonej kapusty – prawdziwy rarytas śląskiej kuchni!
Pasta śledziowa to stary, prosty, i co najważniejsze, smaczny pomysł na dodatek do kanapek, który warto wypróbować!
Mleczne kulki z dodatkiem aromatu migdałowego bez pieczenia to pomysł na poszerzenie wachlarza ciasteczek cieszyńskich o kolejny pyszny rodzaj.
Danie przygotowywane było najczęściej ze śliwek, wiśni lub jagód leśnych. Ze względu na sezonowość tych owoców serwowano je latem i wczesną jesienią.
Marmolada ma konsystencję żelka – można jeść ją łyżeczką jako zdrową przekąskę lub rozpuścić dowolną ilość w letniej wodzie i pić jako kompot śliwkowy.