Kuchnia na beztydziń i łod świynta

na ziemi śląskiej

28 marca 2011 r. śląski chrustek/chrust/faworki został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego w kategorii: Wyroby piekarnicze i cukiernicze.

21 sierpnia 2006 r. kluski białe śląskie zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi województwa śląskiego w kategorii: Gotowe dania i potrawy.

Image

Popularne w Boncloku

Pismo folkowe
RIK
KulturaLudowa.pl
Jastrzebianie
Cafepads
HarmonicznyChaos.pl
Ahoj.pro
wjastrzebiu.pl
logo_wh.png
Image
Zrealizowano przy pomocy środków budżetowych Miasta Jastrzębie-Zdrój w ramach: Stypendium dla osób zajmujących się twórczością artystyczną, upowszechnianiem kultury lub opieką nad zabytkami na rok 2018.

Projekt powstał jako forma promocji, popularyzacji oraz dokumentacji dziedzictwa kulturowego Śląska, a zwłaszcza gwary oraz zwyczajów żywieniowych.

Wszelkie prawa zastrzeżone | All rights reserved © 2024
Zaprojektowane z przez Strony internetowe Ahoj! Jastrzębie

Skontaktuj się

kontakt@bonclok.pl