Skąd pomysł na tytuł książki „Pełny bonclok? Jaka jest kuchnia śląska? Kto był zaangażowany w powstawanie książki?
Czy książka dociera do innych regionów Polski i świata? Czy trudno jest wykonać potrawy według przepisów w niej podanych i czy smakują one jak dawniej?
Spotkanie w jastrzębskiej Księgarni "Autorska", które odbyło się 10 maja, było doskonałą okazją, by poznać kulisy dotyczące powstawania oraz odbioru przez Czytelników książki "Pełny bonclok". Spotkanie z Anną Lerch-Wójcik poprowadził Andrzej Ślakowski.
Dziękujemy za zaproszenie i uczestnictwo a jednocześnie przypominamy, że książkę "Pełny bonclok. Tradycje kulinarne w podmiejskich dzielnicach Jastrzębiu-Zdroju" nabyć można na stronie www.bonclok.pl oraz stacjonarnie w Księgarni "Autorska" w Jastrzębiu-Zdroju, która mieści się w Galerii "Jastrzębie" przy ul. Warszawskiej 2.