Skąd pomysł na tytuł książki „Pełny bonclok? Jaka jest kuchnia śląska? Kto był zaangażowany w powstawanie książki?

Czy książka dociera do innych regionów Polski i świata? Czy trudno jest wykonać potrawy według przepisów w niej podanych i czy smakują one jak dawniej?

Spotkanie w jastrzębskiej Księgarni "Autorska", które odbyło się 10 maja, było doskonałą okazją, by poznać kulisy dotyczące powstawania oraz odbioru przez Czytelników książki "Pełny bonclok". Spotkanie z Anną Lerch-Wójcik poprowadził Andrzej Ślakowski. 

Dziękujemy za zaproszenie i uczestnictwo a jednocześnie przypominamy, że książkę "Pełny bonclok. Tradycje kulinarne w podmiejskich dzielnicach Jastrzębiu-Zdroju" nabyć można na stronie www.bonclok.pl oraz stacjonarnie w Księgarni "Autorska" w Jastrzębiu-Zdroju, która mieści się w Galerii "Jastrzębie" przy ul. Warszawskiej 2.

Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik
Fot. Marcin Wójcik